***

И сега докато си лежа в леглото, съм се заобиколил с няколко шишета с Вода и различни книжки. Едната от тях се казва : „Алхимия на съня“ от Тед Андрюс. Ето как започва тя в първите си страници. „В далечна дрвеност е имало хора, които са притежавали способността да живеят между физическото и духовното ниво. Те са можели да се адаптират и да променят енергиите си в съответствие с обстоятелствата и условията в живота си. Можели да оформят и да моделират тези обстоятелства и условия, превръщайки се във всяко едно нещо, което сънували. Това са били митичните и легендарни променящи облика си същества. Те са живеели в сънищата – без значение дали са били будни, или заспали.“ СТАНЕТЕ СЪВРЕМЕННА, ПРОМЕНЯЩА ОБЛИКА СИ ЛИЧНОСТ.

На Следващата страница откриваме следното : „Подобно на алхимичния двуглав Феникс, издигащ се и възраждащ се от пепелта, всеки от нас гледа в две посоки. В едната посока виждаме Външния Свят, и знаем, че игнорираме ли този свят, ние страдаме и умираме. В другата посока виждаме Вътрешния Свят, който все от нас твърде често отхвърля!“

И ето, тук седим в окото на кризата, очаквайки всеки момент всичко да се срути и да се появи ново създание от руините на стария вече свят. Дали ще е Феникса, който пази България, или ще бъде тъмният му двойник, зависи от нашете изявено всеобщо проявление и вдигнати очи към Светлина, отхвърлили страха и тъмнината и озарили се с Любов към общото и към България, и към всичко друго, що съществува, но и оставяйки будни за тъмнината, пошлостта, измамите и илюзиите; то ние заангажираме ли се и проявяваме ли се все по-често и всекидневно във Външният, Видимият свят, ние ще променим и създадем хода на събитията, и то не само в България, а и в останалия свят, защото все пак сме част от едно Цяло, но ние сме частичка от това цяло, която ще бъде пак Цяло и останилите частички ще гледат към нас. В момента сме в едната половина на кризата, която гласи „затруднение“, а към него удобно излизат сумати подкрепящи ги предварително подготвени стъпки за допълнително затруднение, но от нас зависи да изберем „Възможността“. Да излезем от кризата като победители – морални, духовно, а и икономически, чак до политически. Да изчистим съзнанието си от думата „политика“ и да и въведем ново проявление – на достойни идеали, които са подкрепяни на първо време от вече изготвената програма, а след това – както и ще прочетете в манифеста – на всички онези формации, които имат честни и достойни възгледи за бъдещето на Родината ни. В крайна сметка, за да се развива едно общество е нужно да бъде съпроводено от свежи идеи от Човеците, които го формират. Имаме нужда от всеки, който вижда лошото и неправилното, и е готов да го замени с добро, светло и праведно, достойно за уважение и подкрепа, за да създадем нова България с високи ценности и морал, неподатлива на чужди, дори и вътрешни зловлияния, понеже в самата си форма на съществуване ще властва Достойният Идеал и Честната Дума, както и благочестивите постъпки.

И ето ме отново 19:31

Ванга за нашето време

“Живеем в трудни времена. Хората нямат нищо общо. Майките раждат деца, но нямат мляко, за да ги хранят. Те се оправдават: неврози, казват. Не. Просто децата нямат нищо общо с майките си, те просто са родени Децата не получават нищо от майките си, нито мляко, нито топлина. Много малките се изпращат на детска градина, вечер ги слагат отделно в леглото, рядко виждат усмивка на лицето на майка си. Майките са нещастни, че мъжете им не ги оценяват достатъчно. партиите смятат, че са се оженили, защото изглежда така. Възрастните също са недоволни от децата си – няма уважение от тях. Никой не е приятел с никого. Хората се интересуват само от пари. Те мислят, че ако имат пари, значи всичко е наред. Не те знаят, че ще дойде денят, когато тези пари няма да им служат по никакъв начин.

Все по-често ще срещате хора, които имат очи, но не виждат, имат уши и не чуват. Брат ще тръгне срещу брат, майките ще изоставят децата си. Всеки ще търси начин да се спаси един по един. Някои – шепа от тях – ще забогатеят и хората ще обеднеят, колкото повече, толкова по-лошо. Ще се появят много болести, хората ще започнат да измират като мухи. “

Дали всичко просто ей така ще се промени, ако хората погледнат на парите по друг начин? Дали тогава ще се променят човешките им ценности и приоритети? Изведнъж, ако достигнат „целта“ си , да имат пари, че това ще оправи живота им? Това ли ще е тънката нишка на израстване на съзнанието на всички нас , а какво всъщност са парите, вече трябва да сте си отговорили на чуденките какво се пише тука.

Числата какво са, 010101010101010, парите също, баркода на етикетите , и парите до голяма степен е промяна на числа по електронен банков път. Ако вярваме на меметата във фейсбук, само 8% от всички „играещи пари“ са напечатани, и реално може да ги пипнете. За тези, които са по статистиките нека да направят нещо по въпроса, колко напечатани пари има? Колко хартийки? А те губят стойността си, както казват – печат пари просто ей така без мокритие – по ; От началото на )каквото искате го наричайте( америка е на печатала повече пари за този период, отколкото през цялата й история? .

И ние какво виждаме всъщност от парите, чуваме за огромни цифри и мрачни сделки, шкафчета и щом до там ви стига въобрацението , минават- заминават и хич ги няма, чакаме до заплата, за да изкараме до следващата. И целият ни живот сякаш преминава съсредоточони в набавянето й, за осигуряване на елементарни не човешки, а животински нужди. Храна и оцеляване. За каквото мислиш, това и ще изживяваш. И крайната цел е всички да се свържат заедно да са на едно ниво, нали ъъъ.. обедненени ; да се съюзим и мислено, преди да си свържем като Аз-индивидуалиста, а в този суров живот всеки сякаш сам е… Коя е вашата идея за съединението, обединение или каквото го наричайте вече, връзката до колективното желание за колективни подобрения…народа да е добре.

Все пак тук не сме на „протест“, както казах – всеки прави нещо за България, и всеки всъщност си протестира за нещо, но кой – каквото прави, го прави за себе си, а България – ПЛАЧЕ… И няма кой да я чуе… Тя какво ви дава на Вас? А вие… за нея какво ще дадете?!

Представете си най-доброто бъдеще за България. Какво ще е то? А кога ще е ? По-добре да не си представяте, а? И все пак някак си знаем, че Светли времена ще дойдат, хубави так, добри.

Въпросът е – дали ще ги изчакаме да ги дочакаме при все положение, че криза… В един кризисен свят, съвсем скоро нещо ще се промени драстично – нещо значимо. Нещо, което променя всичко. ПАРИТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАААТ! И не само. Какво ще правите без пари??? Ще се надявате на безусловен базов доход и каквото правителството реши за вас ли?? 1)променяте правителството – като изпращате там подготвени хора с ясна програма и визия, напълно изпълнима по парламентарен ред; предоставяйки ви основният им коз – да печатат собствените ви пари. Да ви възвърнат контрола над БНБ, и ние сами да печатаме Български Лъвове. А Лъвът се грижи за своите хора, змиите – са друга работа.

  1. запасявате се за (бели пари за тежки дни), но по официална статистика 2’3 от населението нямат никакви спестявания; така че за подгответе – глад идва?.

Или продължавате да си живеете ден за ден всеки в удивителен свят от възможности, мечти и надежди, но колективно – положението е по-зле. А положението ни, положението на всеки един от нас, единично, може да се подобри единствено ако се подобри положението на всички ни. И как ще стане ли? С малко Вяра. Неизменима убеденост, че подкрепяме нещо Свято. Гласувайте, 04.04.2021 , ПП БТР БЪЛГАРИЯ НА ТРУДА И РАЗУМА. Този и единствен път гласът ви е от изключително значение. Надайте вик за победа! Нека новият цвят на победата да е ОРАНЖЕВО ! Оранжево небето!

Оранжевият цвят – един от най-обичаните от цветовата гама, е ярък символ на топлотата и чистата енергия. Той олицетворява пълното равновесие между съзнанието и либидото.

Оранжевото олицетворява самоувереността, обновлението, индивидуалността и здравето. Тъй като е медиатор, той държи на верността. Символът на верността, хиацинтът, е оранжев. Въпреки това на моменти може да изпадне в крайности и невярност.

За човешкото око оранжевият цвят се свързва с тропиците, с радостта и слънцето. Той създава неподправено усещане за топлина. Характеризира се с атракция, успех, насърчаване, стимулиране, ентусиазъм, очарование, щастие, креативност и решителност. За разлика от червения, колкото и да е наситено оранжевото, то не може да стане агресивно.

В света на плодовете оранжевото се свързва със здравословното начало. Доказано е, че стимулира апетита. Поради това често се използва при рекламата на хранителни продукти. Освен това, той влияе положително на малките деца и се използва масово при производство и реклама на играчки. В индустрията цветът се е превърнал и в олицетворение на евтините и ниско-бюджетни стоки.

Оранжевият цвят се приема добре от младите хора. Той е олицетворение на позитивизма, хумора и приятелските отношения. Стимулира толерантността, доверието и чувството за едно цяло.

Оранжевото е сред предпочитаните цветове от модните дизайнери. Акцентите в портокаловата палитра карат елементите на облеклото да изглеждат по-обемни и по-близки. Поради тази си способност често се използва за привличане на вниманието.

Най-важните елементи на дизайна се подчертават с оранжево. Цветът е способен да повишава самочувствието. Той внушава увереност и оптимизъм на носещия го. Създава у околните впечатление за ентусиазъм, топлина и увереност.

Бледо оранжев цвят е цветът на прасковите и кайсиите. Символизира изисканост, лукс, елегантност и романтика.

Тъмно оранжевият пък е цветът на есента и прибирането на реколтата. В червено-оранжевия цвят се съчетават удоволствие, доминиране, агресия, жажда за действие, желанието и сексуалната страст.

Цитрусовият цвят е ярко оранжевият. Той е и метафора за здраве. В същото време цветът кехлибар съчетава в себе си откритост, честност, почтеност и общителност. Златният цвят пък, също оттенък на оранжевото, е символ на престиж, знак за мъдрост и богатство.

Да ви кажа, на мен ми харесва изключително много след прочетеното. А сега запомнете, че Слънцето на БТР е Оранжево . Както и плакатите им и билбордовете, които ги свалят и т.н. изпълващият цвят е оранжевото. Дори предложиха на шега да променят закона да пишат само с оранжеви химикали като им разписват присъдите на всички онези, доста писане там…

Какво друго добро вие бихте желали да се промени в България? Все пак , за мечтите ви ще плаща държавата. Това ще е ОтБлагоДаряването на България за всеки един от вас. Дори и към тези, които не са я подкрепили в този решаващ световен момент. РЕАЛНО дори не е нужно да се чака до някой определен момент още месец и половина ли колко до изборите!. Всички на „протест“ с едно искане! „Разумно правителство в лицето на БТР, от следващия ден! Тотален шок. Исканията са одобрени, все пак цялата страна се бунтува, Балкана пее хайдушки песни. Телефони звънят новини се споделят , настанало е време за Свобода, ах, как да си живеем всички по-добре! Прехода свърши! ехх Започва Разума да управлява, а не демонкрацията. ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИТЕ ! glasnabulgarite@gmail.com
Ноо, То така или иначе нямаме много време до изборите, а пък ако и не сме подготвени… какво избираме? Ако сме подготвени и повярваме на подготвените наивници, които са си повярвали, че могат да променят България с Ряз, защото и аз им повярвах. Не открих нищо несъответстващо се или съмнително, гнило. Не като хората, които се опитват да ти продадат нещо, а те ти предлагат всичко, за най-малкото доверие. (има едни КанГен ци, като мен – те предлагат нещо ценно и вярно, пък и повечето с изразен морал; полезно необходимо като есенцията на живота – ВОДА, но за това на емейла. , А вярата е хубаво нещо. Не съм сигурен дали да се доверяваш на човек, който казва „вярвай ми“,/със сигурност не и на ‘вервайте ми’/; но се оставете на интуицията си да ви каже дали да го направите. Ще им гласуваме ли доверие с гласа си, те все пак никога не са участвали в политиката и не са свързани с никой от другите. Напълно сами си, група от хора с всеобщи виждания за доброто на България и ясна програма за изпълнение, или както казват – прекалено хубаво звучи, за да е/стане истина; „добри пожелания“ казва баща ми. Все пак и той ще гласува. А това е напълно достатъчно и единственото условие, изискващо се от вас. Няма да ви се дадат първо пари, за да гласувате, както нали – се фейсбукира, а ще ви се дадат след това, много повече от пари. И все пак – не го правим заради пари, правим го за България…* Страната с най-забравената история.. А Ние дали ще Я помним вечно?! Или „политиката“ и това ще ни отнеме… И като си мисля за История – Първият Човек, който ще оглави предмета История в Образованието ще е Димитър Гилев. От Древна България. И целият му екип. Моделът на образованието е нужно да се промени, но Той ще пише за Стара и Нова История.

Има един друг, който се прави на историк, но той видиш ли е и професионален политик, 20 години си гугуткат с ония. На такива не вярвам, трябва да ви е ясно. Не желая да обиждам никого, но е голяма секта. Защото се знае, че си прави реклама ей така ‘ние да се доберем до властта, пък после ще го мислим’ без да е ; СЪС Думите си; и печели одобрението заради „исторически възрожденец“ Все пак – контролирана опозиция не е ново понятие. На България не й е нужно възраждане, все пак не излизаме от турско робство, а се освобождаваме, късаме веригите от евро-атлантическо „господство“, не робство – а солидарност. €_$ – „Солидарността в политическата социология е чувство на единство в разбиранията и взаимна подкрепа. „ чувство казва- като усещането за корупция…

То тогава следващият Ви глас за България трябва да е за нейното ВЪЗКРЕСЕНИЕ, за да не се възнесем…(колко малко се знае за тази дума – възнесение) . Да не се объркате да гласувате за несъзданета все още, знам ли кой ще го прочете това ;х – такава партия ПП Възкресение – Уют, спокойствие и сигурност във вашата България, Предлагаме ви услугите си и ще си плащаме за тях. Изберете семейството, изберете Кръста, като неизвестният [X]БТР в предстоящите парламентарни избори, който ще ви освободи от оковите на валутния борд и илюзията за парите и ще ви застигне заслужена почивка тук на Земята. Да, във вашия живот. Все пак накрая може и да доживеете тази жадувана промяна и неспирната лична борба за по-добър живот. И децата ви, които ще обичат България, за тях вие ще сте Героите през 2021година! Да Живее България! Да Живее Българското и родното! Чуждото не щем, своето не даваме! Независима и Суверенна България извън ЕС, НАТО и ВАЛУТЕН евро-атлатнтически Борд. ДА на родното производство и чистата хранителна продукция! ЧИСТ ВЪЗДУХ, ВОДА, ХРАНА, СЛЪНЦЕ, ПРИРОДА, ЩАСТИЕ, УСМИВКИ, ЛЮБОВ, НАДЕЖДА, И ИЗЖИВЯВАНЕ НА МЕЧТИТЕ СИ. Един нов по-добър строй, който ще се запази, понеже ще е в съответствие с Божествените Закони. А когато излезем и го направим. Заявим ясно, че ще напускаме тия зли учреждения. Е, тогава- да ви кажа, нямам идея какво ще се случи. Когато излезем и гласуваме и изберем осъзнато БЪЛГАРИЯ НА ТРУДА И РАЗУМА, дори с 51% изведнъж, и започнат тези осъзнати хора да променят законите в съответствие с интересите на народа…. Как ще отвърнат на това големите лоши брати?
Ще ни обявяват война публично ли? Или ще продължават скришом, както е и сега. Със сигурност ще задействат всичките методи за овладяване на ситуацията, но могат да бъдат и доста подли. Все пак знаете ли какви са ги направили до сега… И все пак може има някаква ‘честна’ дума за преговаряне, все пак нали сме демократична държава, свободни хора… Предимството ни е, че ще са дотолкова изненадани, колкото и ние самите, но те ще се притесняват, а ние ще се радваме! Ще ликуваме, че имаме шанс да се изправим срещу лошите като един Жив Организъм.Възкресен. И с неограничени възможности, и не-ама знайни „проблеми“, доста документация ще е, но щом ония се справят, та ние ли няма? Ние, хората, които ще представялват БТР, а това може да е всеки един от Вас, който е стигнал до тези редове. Имаме нужда от всички ни, не са най-добрите политици със сигурност, но програмата им е изключително споучлива и добра, взаимноизпълнима и четете дума по дума всичко това е заложено да се възкреси… а пък и възможността е пред нас, но … да не съжаляваме излишно и завинаги за нерешителността да кажем просто… ДА, да излезем и да гласуваме без страх и притеснения, времето доведе възможността за Пътят Напред.

Но не си мислете, че ще е „цветя и рози“ Изведнъж и хоп ще стане приказка. В един аспект ще е наистина така, но ни чака много Труд и работа. Все пак за 30 години не успяха да разрушат постигнатото, на което ние сега ще сме способни да поставим основите и да възобновим много за следващите 4 години… Все пак 04.04 не е някаква случайна дата, но все още не знам точно каква. Например в Махабхарата и има 4 епохи, които се сменят. Сега сме в последната от тях, най – късата, но и най-тъмната. 432 хиляди години, а най-дългата около 2 милиарда/или пък милиона беше, а те се повтарят от мноого преди това вероятно преди света ни да съшествува. В момента сме около 4000та и някоя година, та 2000 години преди и 2000г след в 21век на 21 година и 2 и 2 = 4, а за някои 5, а тук не говорим за стотиците различни модерни полове и „новото нормално“ в България.

“Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма е първото пълно издание на преразказ на класическия санскритски епос на български език. Кигата е автентична интерпретация на превода на оригиналния санскритски текст от Манматха Нат Дутт и съдържа основния сюжет, както и някои от главните съпътстващи разкази в “Махабхарата”.

“Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма е високо оценена от критиката и читателите в Западна Европа, Северна Америка и Азия. Книгата е преведена на дванайсет езика с над 100 000 тираж, преиздавана е девет пъти на английски език и е финалист за престижната наградa на Independent Book Publishers Associations (IBPA)Benjamin Franklin Award


Във Ведите бе казанo: Има четири епохи: Сатя Юга, Трета Юга, Двапара Юга и Кали Юга.

В епохата на истината и съвършенството – Сатя Югa, хората са добродетелни, интелигентни, силни, красиви и здрави. Те не познават болка, болест и страх. Съзнанието им е съсредоточено върху Върховната истина, a чрез духовните си практики достигат Върховната обител. В Трета Юга добродетелта намалява. Поражда се желанието за завладяване и власт. Хората познават войните и страданието. В Двапара Юга връзката с Върховната истина отслабва и духовната интелигентност намалява. Появяват се завистта, алчността, гневът, измамата, омразата, конфликтите и болестите. В Кали Юга настъпва мракът на невежеството! Роби на страстите си, хората приемат доброто за зло, а злото за добро. Знанието и добродетелтта са почти загубени…

Епохите Сатя Юга и Трета Юга бяха отдавна отминали. Двапара Юга беше в края си. Скоро щеше да настъпи тъмнината на Кали Юга. В светлината на деня се родиха петте божествени сина на цар Панду – Пандавите – олицетворение на силата, смелостта, дълга, праведността, предаността, религиозността и величието на отминаващата епоха Двапара. В тъмнината на вечерта се роди първият от 100-те сина на цар Дхритара

щра – Дурьодхана. Земята и небето се изпълниха с лоши знамения. Връхлетя бурен вятър, избухнаха пожари, зареваха магарета, завиха чакали, запищяха лешояди. Олицетворението на гордостта, своенравността, завистта, алчността, подмолността, измамата и деградацията в Кали Юга встъпи в света. Когато цар Панду умря и синовете му трябваше да заживеят заедно с братовчедите си – стоте Каурави, настъпи време на превратности.

Завистта се противопостави на добродетелтта.

Гневът се противопостави на себеконтролa.

Омразата се противопостави на търпението.

Алчността се противопостави на аскетизмa.

Измамата се противопостави на справедливостта.

Коварството се противопостави на нравствеността.

Невежеството се противопостави на познанието, духовността и мъдростта.

Враждебността се противопостави на въздържането от насилие и опрощението.

И настъпи сблъсъкът. На свещенната земя на Курукшетра се състоя последната велика битка между епохите. За последен път бе възстановена дхарма и се появи “Махабхарата”.


Класическият санскритски епос “Махабхарата” е един от основните културно-философски текстове на ведическата цивилизация. Хилядолетия той не спира да вълнува умовете на слушатели, читатели, мислители, изследователи, учени, критици, художници, драматурзи, музиканти. Определян като:

Световно културно наследство…”

Шедьовър в областта на литературата и философията…”

Най-великият духовен епос в света…”

Най-дългата епическа поема…”

Един от най-старите епоси в света…”

за него сякаш всяко определение е недостатъчно и ограничаващо, защото “Махабхарата” e онзи текст, който съдържа всичко. Вълнуващ, величествен, възвишен и непреходен със своя сюжет, морални и етически идеи, философия и дълбоки духовни проникновения, “Махабхарата” е единственият текст, за който се казва:

Каквото съществува в този епос в сферата на етиката, благосъстоянието, удоволствието и освобождението, може да се открие и другаде; но каквото не съществува тук, няма да намерите никъде другаде.”

Махабхарата, Ади Парва 56.33

В “Махабхарата” е жива неповторимата атмосфера на съвършената ведическа цивилизация, нейното величие и великолепие, философия, познание и реализации.

“Махабхарата” ни разказва за духовната ни същност и материалната ни обусловеност. Превежда ни през света на желанията, действията, причинно-следствените връзки и всемогъщия закон на карма. Води ни от преходността към вечността, дарявайки ни познание за освобождението.

Всеки път, когато четете “Махабхарата” ще изживявате ново проникновение, ще достигате до ново прозрение.

Може би се досещате, че написването на Махабхарата и превеждането и от санскрит ‘свещен и скрит’ има всичко общо с българската култура, а не с индийската…